torsdag 13. januar 2011

6 måneders kontroll...

Nå er det riktignok bare 7 dager til Denzel blir 7 måneder, men idag har vi ihvertfall vært på 6 mnd kontroll. Han var 74 cm lang og 8280 gram. Vi synes han hadde lagt litt lite på seg, men når vi tok med i vurderingen at han hadde to uker i desember hvor han overhodet ikke hadde matlyst i forbindelse med tann nummer 2, og at han (og Naomi) nettopp har hatt omgangssyken, så fant vi ut at det gikk greit. Men jeg sliter virkelig med å få i han mat, han er overhodet ikke slik som de to andre. De var (og er fremdeles) matvrak. Vi har prøvd alle 6 mnd grøtene, så og si alle barnematglassene og fruktmos begerene. Grøten er det så som så med, ikke sånn kjempeinteressert, middagsglassene er glemmesak, det ser virkelig ut som han hater de når han spiser, men vi prøver å gi han hver dag. Det er jo noe med det å bli vant til forskjellig mat. Man må prøve ett par ganger før man liksom får smaken på det. Men fruktmosen derimot, spesielt den med banan og pasjonsfrukt, den går rett ned, men han kan jo ikke leve av fruktmos med banan og pasjonsfrukt for resten av livet heller... Jeg ammer jo han enda, men merker at det begynner å bli ganske slitsomt, det er liksom mye kjekkere å følge med på alt det andre som foregår rundt han. Hva er det Naomi holder på med? Er Pappa på kjøkkenet? Er egentlig Byggbmester Bob så veldig gøy?  Hvem er det som snakker i gangen? Så det kan ta forever å bli ferdig, for selv om han snur seg og prøver å reise seg opp og jeg tror han er ferdig og pakker sammen butikken, så blir han hysterisk og vil ha mer etter 5 minutter. Og da er det bare til å åpne sjappen igjen... Men, men, sånn er nå småbarnsmammalivet. Uansett hvor sliten jeg er, og kjenner at nå er jeg lei og kunne satt umåtelig stor pris på en husmorferie, så skal det ikke mer enn ett lite smil til før mammahjertet er varmt som aldri før og jeg tenker, ja, ja, kanskje han spiser en hel skål neste gang... 

3 kommentarer:

 1. Skjønne gutten!!! Har du prøvd å lage middag selv til han, og mose??? jeg anbefaler poteter, gulrøtter og kokt karbonade deig eller leverpostei/kyllingpostei.

  Mos alt sammen når det er ferdigkokt, og bruk gjerne ørlite maragin uti sånn at det er litt smak på det. Mine unger elsket det.

  Lykke til, super mum!

  SvarSlett
 2. Takk for godt tips AB, vi har prøvd med moste poteter og gulrot, falt ikke helt i smak det heller. Spyttet det fint ut igjen, men kanskje om det blir tilsatt litt ekstra smak, som f.eks leverpostei og litt smør som du nevnte, at det blir bedre da! Men vi lurer litt på om det kanskje er konsistensen han ikke liker. Den fruktmosen han liker er jo veldig bløt, og når vi lager grøten helt bløt også, så virker det som om han liker det bedre. Så vi får se, han er jo bare 6 mnd og er ikke alle som er så interessert i mat da, (det var ihvertfall litt betryggende ord fra helsesøster idag).

  SvarSlett
 3. :-)) Men du kan spe det godt ut med kraften fra karbonadedeigen :-))) Og ja, ta til deg ordene fra helsesøster!!! Det kommer nok! Snart spiser han dere ut av huset =)

  SvarSlett