torsdag 17. mars 2011

Pavlovarull

Denne kaken er helt FANTASTISK god. Og faktisk veldig lett å lage!

INGREDIENSER

BUNN
4-5 romtempererte eggehviter
1 ts eddik
2,5 dl finkornet sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

FYLL
3 dl kremfløte
2 ss sukker
1/2 liter jordbær

TRINN FOR TRINN
1. Sett stekeovnen på 175 grader. Legg bakepapir i en langpanne på ca 30x40 cm. Brett opp kantene på papiret slik at det dannes en form. Klipp snitt i hjørnene slik at det er lettere å lage formen.

2. Visp eggehvitene med eddiken i en tørr skål til du får et fast skum.

3. Tilsett sukker litt etter litt mens du fortsetter å vispe. Når halvparten av sukkeret er vispet inn, blander du resten av sukkeret med maizena og vaniljesukker.

4. Visp inn sukkerblandingen litt etter litt. Når alt sukkerer et vispet inn og du har fått et fast skum, brer du dette utover bakepapiret. Stek midt i ovnen i ca 15 min. til overflaten har fått litt farge.

5. Strø sukker på kaken, og legg den over på et nytt stykke bakepapir. Fjerne stekepapiret. La kaken avkjøles.

6. Visp fløten til krem, bland i sukker, og bre kremen over kaken etter den er avkjølt. Del jordbærene i mindre biter, og fordel dem på kaken.

7. Rull kaken løst sammen fra langsiden. Legg rullen over på et serveringsfat. Om du vil kan du pynte med kiwi på toppen. Server gjerne jordbær og blåbær til!


Vel bekomme!

3 kommentarer:

  1. hvor lenge kan kaken ligge? kan jeg lage to på fredagen, en til lørdagen og en til søsndagen?

    Hadde ikke du druer i sist?

    *går og henter oppskriftsboka*

    SvarSlett
  2. Ja, det stemmer det. Jeg hadde druer og jordbær i, så du kan ha det du vil. Er litt usikker på holdbarheten, den er ihvertfall best med en gang, og det er aldri noe igjen av den, så jeg har liksom ikke lagret den i kjøleskap. Du får prøve deg frem!

    SvarSlett